HISTÒRIA

La ciutat de Banyoles té una llarga tradició en el món de la cistella. Fa més de 60 anys que la pilota bota i rebota en diversos llocs de la vila (Servites, Plaça Major, Passeig de l’estany, Camp futbol vell, Correus, Pista parroquial Sant Pere, Pavelló de la Draga,…). Durant aquest més de mig segle el bàsquet banyolí, amb equips masculins i femenins, ha estat conegut per diversos noms.

En els seus inicis als anys 40 es jugava amb el suport de la JACE (Juventud Acción Católica Española), i més tard amb els noms d’EyD (Educación y Descanso) i  FdeJ (Frente de Juventudes). La primera “pista” va improvisar-se per allà on ara hi ha el Club Natació Banyoles i sembla que es va estrenar l’any 1942. El partit inaugural el van jugar una selecció del Laietà contra un altre conjunt important que ningú recorda (el Laietà va ser el primer club barceloní constituït oficialment l’any 1923).

El primer conjunt local de bàsquet als inicis dels anys 40 el formaven, entre altres, en Teodoro Masgrau, en Pere Pagès i Garcia, en Joan Xabé, en Josep Salrà, en Joan Malagelada i Terradas i en Jaume Font i Vilà.

Temps després, segurament el 1944, començà la conversió de l’Horta de Fares en “zona esportiva”, donant preferència al futbol. El bàsquet hi tingué una pista força decent a la zona a on ara hi ha la Llar de Jubilats.

L’any 1953, el bàsquet passa a ser una secció del Club Natación Bañolas i el 1959 una secció dins el Club Deportivo Bañolas del qual s’acaba independitzant al 1962 i es forma el Club Baloncesto Bañolas.

A principis dels anys 70 existeixen dos clubs diferents a la ciutat: EyD (Educación y Descanso) i el Club Baloncesto Guèmol-Banyoles i s’ajunten a la temporada 1972-73. En aquesta època es parla indistintament del Guèmol o del Banyoles i per això es fixa la data de fundació el 1974, tot i que l’acta fundacional del Club Baloncesto Banyoles és del 1982.

L’any 1991, i a causa de la celebració d’eleccions, agafa el nom actual de Club Bàsquet Banyoles.

Desplaça cap amunt